Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Παπαθανασάκης: «Χτίζουμε τον Ηρακλή του μέλλοντος»

papathanasakis _papadopoylos

Δείχνει να απολαμβάνει κάθε στιγμή της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, δεν διστάζει να ανοίξει κουβέντα ακόμη και στον δρόμο με οποιονδήποτε έχει κάτι να του πει για τον Ηρακλή ή το ελληνικό ποδόσφαιρο, δείχνει με καμάρι τα μικρά δώρα -όπως ένα μπουκάλι τσίπουρο με ετικέτα το σήμα του Ηρακλή- που του στέλνουν ως ένδειξη αγάπης φίλαθλοι από όλη την Ελλάδα. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος (κατ’ άλλους… Μεσσίας) της ΠΑΕ Ηρακλής είναι αυτό που λέμε άνθρωπος έξω καρδιά, με απόλυτη όμως συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που ανέλαβε για έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Goal» ο Σπύρος Παπαθανασάκης δηλώνει συγκινημένος για όσα επί των ημερών του η ομάδα του έχει καταφέρει εντός κι εκτός γραμμών του γηπέδου, τον προβληματίζει το κλίμα αστάθειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως δείχνει αποφασισμένος να αναγεννήσει τον Ηρακλή σε όλα τα επίπεδα. Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας τονίζει πως πέρα από την προσπάθεια που γίνεται στο αγωνιστικό, έχει τεθεί σε λειτουργία ένα πλάνο ανάπτυξης ώστε ο σύλλογος να καταστεί αυτοδύναμος και να αποκτήσει ξανά τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του. Αυτή η καλοπροαίρετη διάθεση, η… γλυκιά τρέλα που βγάζει για τον Ηρακλή, ο ρομαντισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μέχρι στιγμής, του έχουν βγει σε καλό. Ο ίδιος γνωρίζει καλά πως η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου κρίσιμη και καθοριστική για τον ίδιο, την επένδυσή του και τον οργανισμό του Ηρακλή.

«Χτίζουμε τον Ηρακλή του μέλλοντος»

Ο Ηρακλής επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απουσίας στη Super League, το Καυτανζόγλειο ζει ξανά μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, οι ρυθμοί… επανασυσπείρωσης του κόσμου τους τελευταίους μήνες είναι ξέφρενοι. Ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αυτό το… comeback του ιστορικού συλλόγου, εξηγεί σήμερα στο «Goal» ότι ανεξαρτήτως αγωνιστικών αποτελεσμάτων η ομάδα θα πρέπει να μπει σε σταθερές ράγες ανάπτυξης αλλά και να διαφυλάξει το κλίμα ενότητας που έχει δημιουργηθεί.

Η ομάδα φέτος διανύει μια εξαιρετική πορεία, απ’ όσο γνωρίζουμε όμως έχετε καταστρώσει ένα πλάνο σε ό,τι αφορά τον Ηρακλή που δεν αφορά μόνο το σήμερα…

«Το όνειρό μου είναι να ξαναχτίσω μια ομάδα θα ευημερεί. Εχω θέσει ως στόχο και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζομαι να δημιουργήσω έναν καθαρό κερδοφόρο οργανισμό με ισορροπημένο μπάτζετ, ισορροπημένα έξοδα και έσοδα. Εχω καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι δεμένο με τη ζωή της Θεσσαλονίκης, με τη ζωντάνια της. Η ανάπτυξη του Ηρακλή θα έχει επιπτώσεις και στην ίδια την πόλη, όταν ένας οργανισμός αναπτύσσεται σωστά δημιουργεί κύκλο εργασιών, δημιουργεί θέσεις εργασίας. Εχω επικεντρώσει την προσοχή μου στο πώς θα οικοδομήσουμε μια ομάδα που θα προοδεύει. Θέλουμε λοιπόν και για το μέλλον να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του συλλόγου, ανεξαρτήτως απ’ όσα έχουμε πετύχει αγωνιστικά μέσα από αυτήν τη σεζόν».

Ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή που σας έδωσαν όταν αποφασίσατε να μπείτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Αν είχα ακούσει τις συμβουλές που μου έδιναν σήμερα δεν θα βρισκόμουν εδώ. Δεν άκουσα κανέναν, γιατί οι περισσότεροι μου έλεγαν `’φύγε, τι πας να κάνεις, είσαι τρελός». Εγώ γοητεύτηκα από την ιστορία, τον κόσμο του Ηρακλή. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Συνόδευσα σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα τον ανηψιό μου για να δοκιμαστεί σε μια ομάδα, την ΑΕΚ. Μέσω κοινών γνωστών ήρθα σε επαφή με ανθρώπους από την οικογένεια του Ηρακλή, κουβέντα στην κουβέντα με ρώτησαν αν ήθελα να επενδύσω στην ομάδα. Είδα πέρσι δυο παιχνίδια στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και μπήκε το μικρόβιο. Αφοσιώθηκα στη προσπάθεια να σταματήσει ο διαχωρισμός στις τάξεις Ηρακλή, να δοθεί ένα όραμα να μείνουμε ενωμένοι».

Most Popular

To Top