Χωρίς κατηγορία

Πήρε… 6 παίκτες και περιμένει αυτό που έπρεπε να ξέρει εδώ κι έναν μήνα!

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι παίκτες πήρε ή ανανέωσε επισήμως ο Ηρακλής για τη νέα χρονιά, με τους τελευταίους τέσσερις σε τέσσερις σερί ημέρες! Χθες ο Δημήτρης Χαριτόπουλος (ΕΔΩ), προχθές ο Στάθης Παπαδιονυσίου (ΕΔΩ), την Τετάρτη ο Κώστας Κακαρούδης (ΕΔΩ), την Τρίτη ο Βασίλης Αγγελακόπουλος (ΕΔΩ), ενώ νωρίτερα στο μήνα είχαν «κλείσει» οι Γιάννης Γκαγκαλούδης και Δημήτρης Καλαϊτζίδης.  

ΠΗΓΗ:BASKETPLUS.GR

Πλέον ο Ηρακλής θα κάνει ένα… τάιμ άουτ στις συνεχείς υπογραφές, αν και θα συνεχίζει τις συζητήσεις με παίκτες «στόχους» και θα αναζητά κι άλλους. Η προτεραιότητα είναι να μάθει επιτέλους, σε ποια κατηγορία θα παίξει. Κι απ’ αυτό θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις του, τη στιγμή που έχει καταφέρει, λόγω του προέδρου του Θόδωρου Δρακόπουλου, να γίνει θελκτικός σε όλη την ελληνική «αγορά». Οι παίκτες γνωρίζουν ότι ο Ηρακλής είναι πλέον από τις πιο συνεπείς ομάδες της χώρας, σε όλες τις κατηγορίας. Μιλούν μεταξύ τους, δεν είναι «εξωγήινοι», ο χώρος του μπάσκετ δεν είναι τεράστιος. Το ποιος είναι σοβαρός και συνεπής μαθαίνεται άμεσα. 

Αυτό, βεβαίως, θα έπρεπε να σπεύσουν να «εκμεταλλευτούν» και οι φορείς του αθλήματος που ανέχονται ομάδες χωρίς «χθες» και «σήμερα», που πουλάνε το «αύριο», που δεν ξέρουν καν το «αύριο», που ουσιαστικά δεν υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, που ανέχονται συγχωνεύσεις και πωλήσεις θέσεων, απορροφήσεις και οικονομικά προβλήματα.

Δεν μπορεί ο ΕΣΑΚΕ, για παράδειγμα, να μην έχει, ως διοργανώτρια αρχή ενός πρωταθλήματος επαγγελματικού, να μην έχει διορία συμμετοχής. Και δεν μπορεί να μην έχει δική του επιτροπή αξιολόγησης και αδειοδότησης για το πρωτάθλημά του. Δεν μπορεί να περιμένει να πάει τέλος Αυγούστου για να καταθέσουν τα… χαρτιά τους οι ομάδες.

Κι αν μία δεν μπορεί να συμμετέχει, τότε τι θα γίνει; Θα κληθεί Σεπτέμβριο να κάνει ομάδα Α1 ενώ αρχές του μήνα θα έχει π.χ. επίσημο αγώνα Κυπέλλου; Θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να κάνει ομάδα με ξένους, ενώ οι άλλες έχουν τελειώσει το ρόστερ τους; Αυτό είναι δίκαιη αντιμετώπιση; 

Σε κάθε περίπτωση ο Ηρακλής θα πρέπει να ετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα, και οι πράξεις του δείχνουν ότι το κάνει. Τέλη του μήνα ελπίζουν ότι θα ξέρουν που θα παίξει και αναλόγως θα τρέξουν και άλλες κινήσεις για την ομάδα, πέραν των μεταγραφών (διαρκείας, ανακαίνιση γηπέδου, νέο παρκέ, αποδυτήρια, γραφεία, βάψιμο γηπέδου, στελέχωση διοικητικής ομάδας, μάρκετινγκ, τοποθέτηση τουρνικέ αν είναι Α1 κλπ κλπ). Αυτά όλα θα είχαν ξεκινήσει ήδη αν η ομάδα ήξερε που θα παίξει. 

Υπάρχει αισιοδοξία, αλλά και αναμονή. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις που έγιναν δείχνουν ότι υπάρχει θέληση να γίνει μια καλή ομάδα και για τις δύο κατηγορίες. Και έπονται κι άλλες ανακοινώσεις, αλλά αργότερα… Οι επαφές συνεχίζονται, τα ονόματα είναι γνωστά αλλά η «ονοματολογία» δεν κάνει καλό πέραν της δημιουργίας εντυπώσεων… 

Most Popular

To Top