Μάκης Ιωαννίδης

Πάμε παρακάτω ή ώρα αποφάσεων

Μια από τις πιο εφιαλτικές βραδιές στην ιστορία του Ηρακλή έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο και όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση. Έσπασε καθε αρνητικό ρεκόρ σε μια στιγμή που ο Ηρακλής προσπαθεί να δείξει ένα καλό πρόσωπο και κυρίως να πετύχει τον στόχο του. Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Η φιλοσοφία που υπάρχει είναι ότι η ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ και μπορεί να αγωνίζεται ο κάθε παίκτης ανά πάσα στιγμή. Μπορεί και να έχει βάση αυτό, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, ότι η ομάδα ουσιαστικά δεν μονταρίστηκε 100% την στιγμή που ξεκίνησε την προετοιμασία της στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Όταν δημιουργηθεί ένας κορμός και πάρει φόρα η ομάδα , τότε μπορεί να υπάρχουν αλλαγές και ροτεϊσον.

Με τον Ατρόμητο όμως η κατάσταση ήταν περίεργη την στιγμή που ο Ατρόμητος έρχονταν μόνο στην νίκη με όλους τους παίκτες του και μάλιστα με την τριάδα των ελληνων ( Κολούρη, Χατζησαϊα και Γιαννιούλη) που δεν θα αγωνιστεί το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ και θα έπαιζαν σε φουλ ρυθμούς.

Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη υπήρχε προς τους παίκτες; Αλλά ακόμα και αυτό να ισχύει το παιχνίδι άρχιζε να στραβώνει και το κακό είναι ότι δεν βγήκε καμία αντίδραση. Ο Αμπάρης φάνηκε να είναι επηρεασμένος από τα εύκολα γκολ που δέχτηκε, η άμυνα έμπαζε και η ομάδα ήταν σε κατάσταση πανικού

Θα βγουν όλοι και θα πουν …. ψυχραιμία ! Η απάντηση είναι για ποιο λόγο να υπάρξει αυτό. Δεν είναι δυνατό σε μια συντριβή , την μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας, να την περνάς εξ απαλών ονύχων. Ο θυμός είναι καλύτερος από τη λύπη. Όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές είπε ο Μάλκομ Χ και ίσως να έχει δίκαιο.

Θα πρέπει να υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα και να μην αντιμετωπίσει αυτή η ήττα με μια νοοτροπία που θα μικραίνει τον Ημίθεο. Γιατί η ιστορία έγραψε 6-1. Κάποιος φταίει για αυτό και θα πρέπει να αποδωθουν ευθύνες. Γιατί αυτός ο Ηρακλής έχει τις συνθήκες αυτές για να σταθεί στα πόδια του και φάνηκε ότι γρήγορα βρήκε τεράστια προβλήματα μπροστά του.
Από την άλλη θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να αλλάξει άμεσα η κατάσταση με μια νίκη στην Κέρκυρα , καθώς ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως τόσο απλό, γιατί αυτός ο διασυρμός δεν μπορεί να βγει εύκολα από την ψυχή του Ηρακλειδέα. Μακάρι να μπορέσουν άμεσα να αλλάξουν το κλίμα, αλλά η ιστορία έδειξε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά.

Όσο για τους πονόψυχους που θα δώσουν τώρα και συμβουλές αντίδρασης ας τις κρατήσουν για άλλες ομάδες. Φυσικά σήμερα αναμένεται να γίνει πάρτι στα ερτζιανά και δυστυχώς ο Ηρακλής του έδωσε το δικαίωμα.
Λίγοι άνθρωποι σκέφτονται, αλλά όλοι έχουν γνώμες. Το μπαλάκι είναι στην διοίκηση και αυτή θα πρέπει να δείξει ότι έχει την ικανότητα και το σθένος να πάρει αποφάσεις αξιολογώντας την κατάσταση. Το μήνυμα όμως που φαίνεται να περνάει είναι … πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Τουλάχιστον ας καταλάβουν ότι η σεζόν δεν είναι εύκολη και μόνο με το όνομα δεν μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου.

Υ.Γ. Θα πρέπει όλοι μέσα από την ομάδα να μπουν στο μυαλό και στην ψυχή των φιλάθλων του Ηρακλή, που ποτέ στο παρελθόν με οποιαδήποτε ρόστερ δεν γνώρισε τέτοια συντριβή και δυστυχώς η ιστορία δεν παραγράφεται. Όταν λες ότι είσαι μεγάλη ομάδα θα πρέπει και να αντιδράς ανάλογα με κάθε κόστος.

Most Popular

To Top