Βόλει

«Ο Ηρακλής είναι ο Αυτοκράτορας»

volley6Ο διαγώνιος του Ηρακλή Νίκος Παλέντζας μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.6  και στην εκπομπή »Αθλητικό Magazino»  για την άνοδο του Ηρακλή αλλά και για την νέα χρονιά.

Ο Ηρακλής είναι μια ιστορική ομάδα έχει βαριά φανέλα, εμείς το καθήκον μας το κάναμε φτάσαμε εκεί στο βάθρο που ήταν η ομάδα, Όσον αφορά τα διοικητικά δεν γνωρίζω τίποτα για τις κινήσεις, αλλά πιστεύω ότι με 2-3 ενισχύσεις και με τον ίδιο κορμό πιστεύω θα μπορούμε να τον φέρουμε εκεί που ήταν πριν λίγα χρόνια.

Για το πρωτάθλημα της Α1 ‘’ Άμα δείτε και προσέξετε στην Α1 τώρα δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό γιατί είναι 2-3 ομάδες οι οποίες λόγο οικονομικού έχουν τον πρώτο λόγο,  ενώ πριν λίγα χρόνια βασιλιάς ήξεραν ότι ήταν ένας, όπως το ξέρουμε ακόμα και είμαστε εμείς ,λόγο κόσμου, λόγο του επιπέδου που έπαιζε η ομάδα και με τις ευρωπαϊκές διακρίσεις που είχε η ομάδα και τα final four, και γι αυτό τον λόγο ήρθα φέτος στην ομάδα άσχετα που είχα προτάσεις από Α1’’.

Συνεχίζοντας είπε: ‘’  Επειδή είμαι και Ηρακλάκι από μικρό ήθελα να βοηθήσω την ομάδα’’.

Για τα φετινά play off της ανόδου: ‘’ Και εμείς άμα μας ρωτήσετε τώρα  ακόμη και τώρα, και δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε, ήταν πολύ δυνατοί αγώνες αυτοί και ειδικά ο πρώτος φάνηκε γιατί μπήκαμε με άγχος, γιατί σε όλο αυτό το τουρνουά θεωρό ότι το είχαμε εμείς λόγο της φανέλας και λόγο του ονόματος της ομάδος, γιατί όλοι ξέρουν ότι ο Ηρακλής έκανε φέτος μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως και κάναμε και φιλικά με ομάδες της Α1 και παίρναμε νίκες’’.

Επιπλέον πρόσθεσε: ‘’  Δεν μπήκαμε ζεστά στον πρώτο αγώνα και μας έπιασε το άγχος, αλλά μετά πιστεύω ότι με το πάθος και την θέληση βγήκαμε νικητές, μετά με τα Χανιά περιμέναμε μια πιο δύσκολη ομάδα  αλλά παίξαμε πιο ελεύθερα μετά το πρώτο παιχνίδι  και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα. Στο τρίτο παιχνίδι με την Παναχαϊκή  φάνηκε η κούραση και από τις δυο ομάδες, αλλά όπως είπα και εγώ στα παιδιά επειδή τους έβλεπα την προηγούμενη ημέρα με τα Χανιά γιατί ξέραμε ότι ανεβήκαμε ήδη,  τους έλεγα ότι εμένα δεν με ικανοποιήσει απλά να ανέβουμε αλλά να βγούμε και πρώτοι. Τα συναισθήματα ήταν πιστεύω συναρπαστικά, δηλαδή τι άλλο να θέλει ένας αθλητής να πηγαίνει στην ομάδα που αγαπάει από μικρός να την ανεβάζει και να ευχαριστεί τον κόσμο, γιατί ξέρουμε όλοι τι κόσμο έχει αυτή η ομάδα ‘’.

Για τους νεαρούς παίκτες που έχει ο Ηρακλή είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον του Ηρακλή: ‘’ Πιστεύω για του χρόνου όπως βλέπετε και άλλες ομάδες, και με 2-3 ενισχύσεις κρατάνε το υψηλό επίπεδο , και βέβαια αναφέρομε στον κορμό όπου σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, και έτσι κρατιέται η ομάδα πιο υγιείς’’.

Για την νοοτροπία που έχει ο Ηρακλής του βόλεϊ το βιώνει κάθε αθλητής που έρχεται στον Ηρακλή ‘’ Εγώ προσωπικά το χάρηκα περισσότερο και στην καριέρα μου όσα χρόνια παίζω ήταν ένα από τα πιο σημαντικά τρόπαια αυτό, γιατί ήξερα ότι όλο το βάρος πήγαινε σε εμένα στην ομάδα αλλά και ο κόσμος με υποστήριζε πάρα πολύ, υπήρχε πίεση γιατί στα δύσκολα σημεία ήξερα ότι θα πάρω μπάλες και έπρεπε να τις τελειώσω,  γιατί όλοι ξέρουμε πως ο Ηρακλής έχει βαριά φανέλα και πιστεύω είχαμε την νοοτροπία άσχετα που ήμασταν στην Α2 να έχουμε μια ποιοτική ομάδα και να δουλεύουμε σε επαγγελματικό στάδιο και δικαιώθηκα  για την επιλογή μου’’.

Τέλος ο Νίκος Παλέντζας αναφέρθηκε για τον κόσμο του Ηρακλή: ‘’ Να ετοιμάζεται για μεγάλα σχέδια για του χρόνου, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε αυτές τις παλιές καλές ημέρες’’.

Most Popular

To Top