ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

«Οι ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα»

TSAMASLISΣτον ArenaFM 89,4 μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής για το θέμα που έχει προκύψει εδώ και τέσσερις μήνες με την ανάκληση λειτουργία του Γ.Σ. Ηρακλής.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Τσαμασλής:“Τον Νοέμβριο δημιουργήθηκε ένα μεγάλο θέμα με την ανάκληση λειτουργίας του συλλόγου Ηρακλής. Εμείς πήραμε διάφορα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος. Είπαμε πως τα όποια φυσικά πρόσωπα εξέδωσαν τα πλαστά τιμολόγια δεν γίνεται να βαραίνουν την ιδέα του Ηρακλή. Αφού τα ποινικά δικαστήρια δώσουν την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα, τότε αυτά θα αναλάβουν την ευθύνη και ο Ηρακλής θα είναι καθαρός και έξω από κάθε ευθύνη. Θέλουμε ν ανοίξει το ΑΦΜ. Κάνουμε και μια δεύτερη θέση και όλα θα αυτά θα προταθούν στο περιφερειακό συμβούλιο και ομόφωνα θα αποφασιστούν. Οι προτάσεις έγιναν μετά από πολλές συνεδριάσεις και με συνεργασία με τον Γ.Σ Ηρακλής και αθλητικούς παράγοντες, που είναι μέλη του περιφερειακού συμβουλίου. Η βουλή νομοθετεί και εμείς κάνουμε πρόταση. Τους βοηθάμε και τους στηρίζουμε να βγάλουν μια τέτοια πρόταση.

Το θέμα του ΠΑΟΚ με το αθλητικό κέντρο στην Θέρμη είναι εντελώς διαφορετικό, γιατί ανήκει στην δικαιοδοσία της Αποκεντρωμένης. Εμείς θα στηρίξουμε αυτή την πρόταση για τον Ηρακλή, πιστεύω και όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Περιμένουμε την απόφαση και θα την καταθέσουμε στο Υπουργείο. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε την φυσική μας παρουσία. Αυτά είναι τα όπλα μας. Μονίμως είμαστε σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Δεν γίνεται να καταστρέφουμε ερασιτεχνικά σωματεία. Δεν είναι ΠΑΕ που υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο. Εδώ είναι καθαρά αθλητισμός. Ο Ηρακλής έχει όσα τμήματα δεν έχουν όλοι οι άλλοι σύλλογοι. Ο αθλητισμός μας ενδιαφέρει και δεν πρέπει να λέμε πράγματα, αλλά να κάνουμε ότι μπορούμε.

Δεν φταίει η ομάδα. Τι φταίει ο Ηρακλής αν βρέθηκε οποιοσδήποτε απατεώνας και κακοδαιχειριστής; Τι φταίει ο Θεσσαλονικιός; Αυτοί που αναλαμβάνουν πρέπει να βάζουν πάνω από όλα την ηθική. Να μπαίνουν για να βοηθήσουν και όχι να εκμεταλλευτούν”. 

 

Most Popular

To Top