Ποδόσφαιρο Ηρακλής

«Ξεκινάμε με πρόκριση»

Το γκολ του Σιατραβάνη

Το γκολ του Σιατραβάνη

Η ομάδα του Ηρακλή πάτησε για πρώτη φορά φέτος το χορτάρι του Καυτανζογλείου σταδίου σε επίσημο παιχνίδι, μετά από ένα μακρύ διάστημα προετοιμασίας και φιλικών αγώνων μακριά απ’ αυτό. Ο αγώνας κόντρα στη Λαμία ήταν μια αναμέτρηση, που παρά τα… βαριά πόδια των «κυανόλευκων», είχε θετικό πρόσημο. Αυτή είναι και η άποψη του Σάββα Σιατραβάνη, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, προσφέροντας κι αυτός από την πλευρά του ό,τι καλύτερο μπορούσε για να φτάσει ο Ηρακλής στην επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της νίκης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, μίλησε στην «ARENA PRESS», τονίζοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ στάθηκε στο ότι αυτός και οι συμπαίκτες του… αδίκησαν τους εαυτούς τους, καθώς μπορούσαν να τελειώσουν τον αγώνα με περισσότερα γκολ.

« Η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν δεν είχε καμία σχέση με αυτή που έδειξε στους φιλικούς αγώνες που είχε προγραμματίσει η τεχνική ηγεσία για την περίοδο της προετοιμασίας και που ακόμη είναι σε εξέλιξη: «Είναι διπλά τα παιχνίδια. Είχαμε μια ικανοποιητική εμφάνιση στον πρώτο αγώνα και θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο σκορ ώστε να σιγουρέψουμε την πρόκριση. Υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι όμως…».

Ο Ηρακλής έδειξε πολλά στοιχεία από αυτά που θέλει να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας ο Νίκος Παπαδόπουλος. Αν και η ομάδα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, το απόγευμα της Παρασκευής το πρόσωπο που έβγαλε στο χορτάρι ήταν πιο βελτιωμένο: «Τα φιλικά παιχνίδια είναι για να γίνονται πολλές δοκιμές από τον προπονητή μας και για να δοκιμάσει σχήματα. Στους επίσημους αγώνες όμως, όλα αλλάζουν, είτε σε εμάς τους παίκτες είτε στον πάγκο».

Για τον ίδιο, ο Ηρακλής μπήκε στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία, έχοντας ήδη αφομοιώσει τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς που είχε σχεδιάσει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, αφήνοντας τον αντίπαλο να έχει παθητικό ρόλο: «Δεν δώσαμε την αίσθηση πως μπορεί να πάρει η Λαμία κάτι από αυτό το παιχνίδι. Μου άρεσε πάρα πολύ που ήμασταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα. Από την αρχή δεν δώσαμε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους να νομίζουν πως μπορούν να πάρουν κάποιο θετικόαποτέλεσμα στην έδρα μας. Αυτό θα κάνουμε και στο δεύτερο παιχνίδι, αφού έχουμε ακόμη χρόνο για δουλειά και βελτίωση».

Υπήρξε κάποια ιδιαίτερη «συνταγή» που ακολούθησαν ή απλά η δουλειά που έγινε στην προετοιμασία και στις προπονήσεις βγήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο στον σωστό χρόνο; Ο Σάββας Σιατραβάνης σχολιάζει: «Το επίσημο παιχνίδι έχει τα θετικά του στοιχεία σε σύγκριση πάντα με τις πέντε φιλικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν. Βγάλαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τη θετική μας ενέργεια, τις συνεργασίες που ήθελε ο προπονητής μας. Στα φιλικά παιχνίδια μας έλειπαν αυτά τα στοιχεία».

Δεν φοβάται το γεγονός πως η ομάδα της Λαμίας θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη και διαβασμένη στον επαναληπτικό αγώνα: «Εμείς κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι και τη δικιά μας ομάδα. Θα πάμε εκεί να κερδίσουμε τον δεύτερο αγώνα για να σφραγίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου».

 

Η απουσία της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα από το Καυτανζόγλειο και η εικόνα του κόσμου στις κερκίδες, ήταν ένα στοιχείο που έλειψε από το αγωνιστικό τμήμα στο κομμάτι της προετοιμασίας: «Μας έλειψε το Καυτανζόγλειο. Σου δίνει άλλη ψυχολογία και άλλη αίσθηση το να αγωνίζεσαι σε αυτό το γήπεδο, είτε σε φιλικό παιχνίδι είτε σε επίσημο. Ο κόσμος ήρθε, έρχεται και θα συνεχίσει να μας στηρίζει. Πιστεύω πως παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα είναι σε θέση να αποδίδει καλύτερο θέαμα στους φιλάθλους που θα είναι κοντά μας σε κάθε αναμέτρηση».

 

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σχολίασε τη μέχρι τώρα εικόνα του Ηρακλή από την ημέρα που μπήκε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας μέχρι και τη χθεσινή, που είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί, λόγω του ρεπό που τους χάρισε ο Νίκος Παπαδόπουλος: «Τα στοιχεία που δείχνει μέχρι τώρα η ομάδα μας είναι πολύ θετικά. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμη είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, την οποία και συνεχίζουμε. Εκείνο που διαπιστώνω εγώ και οι συμπαίκτες μου είναι ότι όσο πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος, τα πατήματα μέσα στο γήπεδο θα γίνονται ακόμη πιο εύκολα».

Most Popular

To Top