ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

«Να ανοίξει το ΑΦΜ»

TSAMASLISΣτον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής. Μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει η επιτροπή της περιφέρειας ώστε να ψηφιστεί τροπολογία κατά την οποία τα χρέη του Γ.Σ Ηρακλή θα μεταφέρονται στα φυσικά πρόσωπα που τα δημιούργησαν όχι στον Γυμναστικό Σύλλογο.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τσαμασλής:

Για τις προτάσεις του περιφερειακού συμβουλίου:«Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που έχει βγάλει πρωταθλητές και αθλητές παγκοσμίου κλάσεως. Δεν μπορεί να ταυτίζεται με διάφορες αυθαιρεσίες και αλχημείες από κάποιους που διοικούσαν. Η ομόφωνη πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου είναι να επιβαρυνθεί όποιος αποφασίσει η δικαιοσύνη πως έχει ευθύνη αυτός να επιβαρυνθεί και όλη η ομάδα. Να επιβαρυνθεί το φυσικό πρόσωπο που έκανε τις όποιες ζημιές στην διοίκηση όταν διεύθυνε και ήταν πρόεδρος η οποιοδήποτε άλλο μέλος της διοίκησης .Επίσης να αποδεσμευτεί το ΑΦΜ και όποιος αναλάβει τώρα να μην επιβαρύνεται από το βάρος των προηγούμενων διοικητικών συμβουλών. Όποιος θέλει να αναλάβει επιβαρύνεται από το βάρος αυτό και έτσι δεν πάει κανένας. Μιλήσαμε με όλους τους βουλευτές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι ταυτίζονται με αυτή την προσπάθεια, εμείς στέλνουμε την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού, θα περιμένουμε τις απαντήσεις τους και βέβαια στην συνέχεια θα παραστούμε οι ίδιοι. Εγώ σαν αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της επιτροπής για την σωτηρία του Ηρακλή, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, βουλευτές και όλοι οι φορείς προκειμένου να γίνει αυτή η τροπολογία για να λειτουργήσει ελεύθερα ο Ηρακλής. Το έργο που παράγει στον αθλητισμό είναι τεράστιας σημασίας» δήλωσε αρχικά.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Θα είναι ένα έργο πολύ δύσκολο που θα αφορά πολλές ομάδες και πρέπει να γίνει. Με την λογική δεν μπορεί κάποιος να μην υποστηρίξει το σχέδιο της σωτηρίας, με τον νόμο όμως πραγματικά χρειάζεται τροπολογία. Οι 300 της βουλής όμως για αυτό είναι. Δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το κράτος. Το αντίθετο, αφού πάνε στα δικαστήρια ο φυσικός δικαστής θα αποφανθεί και να την πληρώσει το φυσικό πρόσωπο. Αφού κάποιοι φταίνε αυτοί πρέπει να τιμωρηθούνε και όχι ο Ηρακλής που είναι ιδέα. Θα είναι σαν να τιμωρούνται οι πολίτες και όσοι αγαπάνε τον Ηρακλή. Είμαστε όλοι μαζί, την πρωτοβουλία την πήρε ο Α. Τιτζτζικώστας, εγώ το υποστήριξα ως Αντιπεριφερειάρχης και υποστηρίζω το δίκαιο και οι βουλευτές είναι στο πλευρό του Ηρακλή. Πιστεύω όλοι μαζί θα γίνουμε ένα σώμα  και επειδή δεν χάνει κάτι το δημόσιο και η πρόταση μας είναι επειδή είναι πρακτική και απλή ελπίζω θα γίνει. Πρέπει να αποδεσμευτεί η ιδέα του Ηρακλή. Συμμετέχουν άνθρωποι του Ηρακλή. Λένε πως εμείς θέλουμε να αναλάβουμε στον ερασιτέχνη αλλά πως θα γίνει αυτό αν πάρουν τα προηγούμενα χρέη; Θα μπούνε φυλακή. Αυτό μόνο με τροπολογία μπορεί να γίνει».

Τέλος πρόσθεσε: «Ο Ηρακλής δεν είναι η ΠΑΕ αλλά ο Ερασιτέχνης. Πως μπορείς στην ιδέα του Ηρακλή να χρεώνεις λάθη φυσικών προσώπων; Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη να στραφεί κατά του Ηρακλή γιατί δεν έχει να πάρει κάτι. Το μόνο που θα κάνει είναι να κλείσει ένα ιστορικό που έχει αναδείξει πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Απασχολεί τόσο κόσμο που προπονείται στον Γ’.Σ Ηρακλή. Εγώ δεν είναι Ηρακλής αλλά αυτό αφορά την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και όλο τον κόσμο που ασχολείται με τον αθλητισμό και όχι μόνο. Αλίμονο αν οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δεν πάρουν τις αποφάσεις για να λύσουν αυτά τα ζητήματα. Τότε θα ήμαστε πολύ λίγοι για την εμπιστοσύνη που μας δόθηκε».

Most Popular

To Top