Ποδόσφαιρο

«Μια νίκη θα αλλάξει πολλά»

kiriakidis

]Η διακοπή του πρωταθλήματος αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές να περιορίζονται μόνο σε προπονήσεις. Είναι κάτι που σαφώς δεν τους βοηθάει να βρουν ρυθμό και κυρίως να είναι σε μια διαδικασία όπου θα είναι επικεντρωμένοι στους στόχους τους. Ο Παύλος Κυριακίδης μετέφερε τις σκέψεις του για την διακοπή και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

« Δεν είναι και ότι καλύτερο να μην .Έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Άλλο να υπάρχουν αγώνες και άλλο να παίζεις φιλικά ή να περιορίζεσαι σε προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο και αυτή η κατάσταση σαφώς και τους επηρεάζει. Παρόλα αυτά για τον Ηρακλή ίσως να είναι και θετικό, γιατί έχουμε αλλάξει προπονητή. Έτσι έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει και να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Σε αυτές τις δυο εβδομάδες κάναμε καλή δουλειά και περιμένουμε πλέον να μάθουμε πότε θα αγωνιστούμε».

– Πως είναι οι πρώτες μέρες με τον νέο προπονητή:

«Είναι ένας καλός προπονητής και δείχνει να είναι σοβαρός και να γνωρίζει καλά την δουλειά του. Προσπαθεί καθημερινά να μας διορθώσει και να μας βελτιώσει. Προσπαθούμε όλοι μαζί να είμαστε  έτοιμοι  για τους αγώνες που ακολουθούν. Πιστεύω ότι θα φανούν σύντομα τα σημάδια της δουλειάς του και μακάρι να έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε».

– Έχεις χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις. Μήπως ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα;

« Προσπαθώ να είμαι έτοιμος  για να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν με ενδιαφέρει σε ποια θέση θα αγωνίζομαι. Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής μου. Θα πρέπει να βρίσκομαι στην κατάσταση που χρειάζεται, ώστε να συνδράμω με κάθε τρόπο για να πετυχουμε τον στόχο μας».

– Είναι δύσκολο να μην γνωρίζεις ποια θα είναι η επόμενη ομάδα που θα αντιμετωπίσεις;

«Εμείς κάναμε προπονήσεις θεωρώντας ότι θα είχαμε αγωνιστική δράση το Σάββατο και θα αντιμετωπίζαμε την Κέρκυρα. Πλέον αυτό άλλαξε και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανεξάρτητα από ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε».

– Μπορεί η ομάδα να μην μπλέξει σε περιπέτειες;

« Αυτή την στιγμή είναι σε δύσκολη βαθμολογικά θέση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουμε καλή ομάδα. Πιστεύω στις δυνατότητες μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Κάπου είχαμε ατυχία, κάπου υπήρχαν αρνητικά σφυρίγματα, αλλά ίσως αυτοί να μην είναι μοναδικοί λόγοι για ότι δεν πετυχαμε μέχρι τώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε σε κάθε αναμέτρηση και να διεκδικούμε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς»

 

 

«Μας λείπει μια νίκη»

kiriakidisΑυτό που λείπει την δεδομένη στιγμή από τον Ηρακλή είναι μια νίκη. Κάτι που μπορεί να αλλάξει άρδην την ψυχολογία της ομάδας για την δύσκολη συνέχεια και σε αυτό συμφωνεί ο Παύλος Κυριακίδης.

«Χρειαζόμαστε μια νίκη. Θα μπορούσαμε να το είχαμε πετύχει σε προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά για διάφορους λόγους δεν το καταφέραμε. Πιστεύω ότι σύντομα θα πάρουμε το πρώτο μας τρίποντο και αυτόματα θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Κυρίως η βαθμολογική μας κατάσταση και παράλληλα η ψυχολογία ολόκληρης της ομάδας. Γιατί δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις αλλά μέσα στους αγώνες συμβαίνει κάτι και δεν μπούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Όσο πιο σύντομα έρθει τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για την ομάδα».

Συνεχίζοντας ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή συμπλήρωσε:

«Η ομάδα έχει προοπτική αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Από την μεριά μας θα πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς για να βάλουμε τον Ηρακλή από δύσκολη θέση.

 

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

kiriakidisΟ 25χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά : « Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος και τον απασχολούν πολλά. Θα πρέπει να τον κάνουμε να χαρεί λίγο και να κερδίζουμε αγώνες. Εμείς το μοναδικό που θέλουμε είναι να βρίσκεται στο πλευρό μας. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η ομάδα είναι δεδομένη και τα αποδυτήρια μας συνεχίζουν να αποτελούν το μεγάλο μας όπλο.

 

Most Popular

To Top