Ποδόσφαιρο Ηρακλής

«Θα επιστρέψω στον Ηρακλή όταν…»

Στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο τέως προπονητής του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν οι  σπουδαστές δημοσιογραφίας. Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον Ηρακλή, το ενδεχόμενο επιστροφής του, το ελληνικό πρωτάθλημα και για το μέλλον του ως προπονητής.

            -Για την κατάσταση που υπάρχει στον Ηρακλή: Ήμουν σχεδόν 3 χρόνια στον Ηρακλή και δέθηκα με την ομάδα. Το καλοκαίρι ήρθαν δύσκολες στιγμές για το σύλλογο και αποφάσισα να μην εγκαταλείψω. Ωστόσο, δεν γίνεται όλα να περνούσαν από το χέρι μου. Έφτασε η στιγμή που δεν άντεχα και αποφάσισα να παραιτηθώ. Δεν μπορούσα να αφοσιωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι μόνο. Προσπαθούσα να βοηθάω και ψυχολογικά τους παίκτες άλλα δεν γινόταν να τα περιμένουν όλα από εμένα.

            -Για το μέλλον της ομάδας: Αγωνιστικά την πιστέυω την ομάδα ότι μπορεί να παραμείνει στη Superleague. Μια νίκη θα φέρει άλλη ψυχολογία στην ομάδα και θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση.  Ζητάνε βοήθεια από παντού προκειμένου να έρθει αυτή η νίκη. Βλέπεται ότι αρκετοί παίκτες κοιτάνε ψηλά πριν το παιχνίδι ζητώντας δύναμη από το θεό.

papadopoulos

            -Για το αν πιστεύει ότι κρατούσε τα αποδητήρια με αφορμή το σκηνικό με το Γ.Αμανατίδη: Κοιτάξτε είναι αλήθεια ότι αρκετά από τα παιδιά της ομάδας τα είχα και στην Football League και κατάφεραν να αναδειχθούν μέσα από την πορεία του Ηρακλή. Για αυτό πίστευαν ότι μου το χρωστούσαν που έγιναν γνωστοί. Τώρα γι αυτό που έγινε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟ πολλές φορές πάνω στην ένταση του παιχνιδιού κάτι που μπορεί να ειπωθεί μπορεί παρεξηγείται  ή κάποιος παίκτης  απαντάει και έτσι χάνετε η ισσοροπία.

            -Για το αν υπάρχουν κλίκες στις ομάδες: Πολλές φορές σε μιά ομάδα υπάρχουν δυο τρεις παίκτες που κάνουν περισσότερο παρέα. Αυτό πολλές φορές παρεξηγείται. Ωστόσο σίγουρα σε κάποιες ομάδες υπάρχουν οι λεγόμενες κλίκες. Σε κάθε ομάδα υπάρχει ο λεγόμενος ρουφιάνος και συνήθως είναι άνθρωπος του προέδρου. Αυτόν λοιπόν πρέπει να τον βρεις. Εγώ τον βρήκα από την πρώτη μέρα στον Ηρακλή και τον έκανα δικό μου.

papadopoulos

 

            -Για τον αν η Ελλάδα έχει καλούς διαιτητές: Φυσικά. Στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαιτητών. Αυτοί που είναι καλοί και μπορούν να σφυρίξουν σωστά, αυτοί που είναι κατευθυνόμενοι. Υπάρχουν βέβαια και οι βλάκες που δεν έχουν ιδέα για να σφυρίζουν.

            Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:  Το ελληνικό ποδόσφιαρο είναι άδικο. Για μένα θα έπρεπε να καταργηθούν τα playoff ή αν ισχύουν να πάιζει και ο πρώτος. Στην Ελλάδα ότι και να κάνουμε δεν θα μας αρέσει. Αν κάνουμε κάτι θα πούμε γιατί δεν κάναμε το άλλο. Πρέπει να βρούμε ένα μοντέλο πχ το ισπανικό και να πούμε ότι παιδιά αυτό είναι και κανένα άλλο και πρέπει να το ακολουθήσουμε.

         –   Για το αν είναι καλοί οι Έλληνες προπονητές: Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί προπονητές στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι ξένοι. Τους ξένους τους σέβονται περισσότερο. Επίσης, στο εξωτερικό είναι η αλήθεια ότι οι Έλληνες προπονητές δεν εμπνέουν τις ομάδες και είναι δύσκολο να τους εμπιστευτούν.

papadopoulos_proponisi2-Για το μέλλον του ως προπoνητής: Προς το παρών δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση. Το σημαντικό για εμένα είναι να μην κάθεσαι ακόμα και όταν δεν έχεις ομάδα. Καθημερινά διαβάζω, ενημερώνομαι, αναλύω τα ρόστερ των ομάδων έτσι ώστε αν έρθει κάποια πρόταση να είμαι έτοιμος. Θα παρακολουθήσω επίσης και κάποια σεμινάρια στο εξωτερικό και θα κάνω και πολλές επισκέψεις σε αθλητικά κέντρα εκεί.  Αν με εμπνέει μια ομάδα δεν έχω πρόβλημα να πάω σε οποιαδήποτε κατηγορία Σε περίπτωση που  έχω πρόταση από το εξωτερικό θα φύγω αμέσως και δεν θα με νοιάζει τόσο το οικονομικό κομμάτι. Εκεί θα μπορώ να ασχοληθω μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και με τίποτα άλλο.  Αν στο μέλλον έχω πρόταση ξανά από τον Ηρακλή και οι συνθήκες είναι διαφορετικές τότε θα επέστρεφα για να κρίνει ο κόσμος καλύτερα το έργο μου.

Most Popular

To Top