Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Η εκκαθάριση, τα χρέη και ο μονόδρομος για την νέα ΠΑΕ

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τον Ηρακλή και θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα. Η εκκαθάριση της ΠΑΕ του Σπύρου Παπαθανασάκη είναι απαραίτητη σε κάθε σενάριο που μπορεί να υπάρξει. Στην συνέχεια θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα χρήματα που θα βαρύνουν την ομάδα.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από τους ανθρώπους της διοίκησης η μοναδική υποχρέωση που θα υπάρχει θα είναι η καταβολή του 50% των οφειλών προς τους παίκτες και το προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι τα χρέη υπολογίζονται περίπου 850 χιλιάδες ευρω και συνεπώς θα πρέπει να καταβληθούν περίπου 400 χιλιάδες ευρό. Επιπλέον σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να υπολογιστούν και 320 χιλιάδες ερυρω για την δημιουργία μετοχικού κεφαλαίου και άλλες 30-40 χιλιάδες ευρώ για την εγγυητική που θα πρέπει να υπάρχει για την αδειοδότηση της ομάδας.

Ωστόσο αυτό το σενάριο δεν είναι απόλυτο και δεδομένο , αφού υπάρχουν και οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο και την εφορία. Μπορεί οι κυανόλευκοι να διατείνονται ότι αυτά τα χρέη δεν θα τους βαρύνουν αλλά βάσει της νομοθεσίας που υπάρχει είναι υποχρέωση που θα πρέπει να καλύψουν. Αυτόματα ο Ηρακλής θα επωμιστεί άλλα δυο σχεδόν εκατομμύρια και το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι να μπει στον νόμο για εξωδικαστικούς διακανονισμούς ( όπως ο Παναθηναϊκός) και αυτό μπορεί να γίνει σε 120 άτοκες δόσεις. Δεν είναι όμως αντιμετωπίσιμο και δεν μπορεί να γίνει πράξη. Ακόμα και να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, τίθεται το ηθικό διλημα, αφού στην ουσία θα ξελασπώσουν τον Παπαθανασάκη απο τα χρέη που είχε φορτώσει στην ομάδα,

Με απλά λόγια ο Ηρακλής θα πρέπει να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση να ισχύσει και πάλι ο “νόμος της Παναχαϊκής “ και αυτόματα θα ανοίξει ο δρόμος για να σταθεί ο Ημίθεος στα πόδια του.
Τωρα αρχίζουν τα δυσκολία για τον Ημίθεο και θα πρέπει οι κινήσεις που θα γίνουν να είναι άμεσες και προς την σωστή κατεύθυνση για να υπάρξει επόμενη μέρα με έναν άνθρωπο που θα έρθει για να στηρίξει οικονομικά την ομάδα.

Most Popular

To Top