Μπάσκετ

Η ένσταση του Ηρακλη

Υστερα από συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι οι νεάνιδες του Αστέρα Ιπποδρομίου Μαντουλίδη επικράτησαν με 58-57 του Ηρακλή και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με καλάθι και φάουλ σε νεκρό χρόνο η Δανάη Παπαδοπούλου.
 
  
Ο Ηρακλής αγωνίστηκε χωρίς Παυλίδου, Γκομπεντισβίλι και στα τέλη τρίτου δεκάλεπτου τραυματίστηκε η Θωμαϊδου. Το σκορ ήταν 55-54 λίγο πριν το τέλος, όταν με τρίποντο η Καραγιάννη έκανε το 55-57, για να έρθει το τελικό γκολ-φάουλ της Δανάης Παπαδοπούλου που έδωσε τη νίκη και το μετάλλιο στον Αστέρα Ιπποδρομίου-Μαντουλίδη. Την απονομή των μεταλλίων έκαναν εκ μέρους της ΕΚΑΣΘ, οι Παναγιώτης Βαφειάδης και Μιχάλης Μηλιαράς.   
 
 
Δεκάλεπτα: 11-9, 32-27, 45-46, 58-57. Διαιτητές: Σελεβός-Παπαδοπούλου Κ.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Παλαμουτίδου-Νικολαϊδης): Φιλιώκη 6, Σιφναίου, Σαββοπούλου 2, Κουλαρτσά, Δημητρίου 2, Λέξα 7, Παπαδοπούλου Α., Βαλσαμοπούλου, Νάκη 1, Παπαδοπούλου Δ. 23, Γεκτίδη Ε. 15, Γεκτίδη Φ. 2.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Τζιότζιος-Πανουτσακόπουλος): Πάππα 2, Κλιματσάκη 6, Κλώνου 4, Θωμαϊδου 15, Καραγιάννη 7(1), Τζέλου 13, Γραμματικοπούλου 2, Λαγκαδιώτου 8(1).
  
Η ένσταση του Ηρακλή
 
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ηρακλής κατέθεσε ένσταση που αναφέρει τα εξής:
 
«0.4 πριν την λήξη του αγώνα, ο Μαντουλίδης έχει επαναφορά από πλάγια. Γίνεται πάσα σε παίκτρια έξω από την ρακέτα, ο οποίος κάνει κατοχή, πίβοτ, σουτάρει και ευστοχεί, κάτι που δεν είναι δυνατόν». Ο Ηρακλής υποστηρίζει ότι φαίνεται πως έχει δίκαιο από το βίντεο του αγώνα.
 
Η απάντηση των διαιτητών
 
Οι διαιτητές απάντησαν ως εξής:
 
«0.4 πριν τη λήξη του τέταρτος δεκαλέπτου, γίνεται επαναφορά από την α΄ ομάδα στη γραμμή επαναφοράς απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας. Η παίκτρια που δέχεται την πάσα, σηκώνεται κάτω από το καλάθι και σουτάρει στον αέρα, επιτυγχάνοντας καλάθι και ηχεί η κόρνα της λήξης».

 

Most Popular

To Top