Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Ηρακλής 24 χρονών

paiktesΗ φετινή σεζόν για τον Ηρακλή έχει ένα στοιχείο που παρόμοιο δεν υπήρχε σχεδόν ποτέ στην ιστορία του. Η ομάδα διαθέτει 27 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της και ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνάει τα 24 χρόνια. Οι περιορισμοί που υπήρξαν στην μεταγραφική περίοδο ανάγκασαν τους «κυανόλευκους» να στραφούν σε ποδοσφαιριστές κάτω των 24 χρόνων.

Έτσι η πλειονότητα απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές που δείχνουν όμως ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ο μικρότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας είναι ο Αστέριος Μούχαλης που είναι μόλις 17 χρόνων μαζί με τον Μανόλη Ζιαμπάζη που είναι συνομήλικος του. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής των «κυανόλευκων» είναι ο Ντιέγκο Ρομάνο ου είναι 234 χρόνων, αλλά όπως φαίνεται μέσα στο γήπεδο μοιάζει σαν έφηβος. Γενικότερα οι «κυανόλευκοι» έχουν στο ρόστερ τους μόλις 5 ποδοσφαιριστές που είναι άνω των 30 χρόνων. Πρόκειται για τους Χουάντερσον,Ρομάνο, Περόνε, Πουρτουλίδη και Μπαρτολίνι, ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν άνετα στην Σούπερ Λίγκ. Λίγο μικρότεροι είναι ο Μπουκουβάλας μαζί με τον Ιντζόγλου και

όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι κάτω από τα 24 χρόνια. Μέσα από αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση ο Ηρακλής μπορεί να βγει ωφελημένος τα επόμενα χρόνια ν και να δημιουργήσει ένα κορμό που θα παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια. Το μέλλον ανήκει στους νέους ποδοσφαιριστές και οι «κυανόλευκοι» διαθέτουν αρκετούς που ταυτόχρονα δείχνουν ότι μπορούν αν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς είχαν σημαντική εμπειρία από την συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό θέλουν να το συνεχίσουν στην Μίκρα και να προωθήσουν παιδιά από τιμήματα υποδομής ώστε η ομάδα να απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να φέρουν ψηλότερα την ομάδα. Έτσι θα αποφευχθεί η συνηθισμένη τακτική να έρχονται στην ομάδα μισθοφόροι , όπως συνέβαινε παλιότερα που απλώς ήθελαν να πάρουν ένα καλό ποσό για την … «σύνταξη» τους και δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

Most Popular

To Top