Κώστας Κούσης

«Ερχόμαστε και δεν… ξεχνάμε!»

general_kousisΔιπλό και σαφέστατο μήνυμα έστειλε χθες η αθλητική οικογένεια του Ηρακλή, απ’ τις παλαιότερες στη σύγχρονη Ελλάδα. «Επιστρέφουμε, ελπίζουμε να μάθαμε απ’ τα λάθη μας, αλλά δεν ξεχνάμε και αυτούς που μας καταδίκασαν, δικούς μας και ξένους». Το επιμύθιο της χθεσινής ονειρικής πρεμιέρας των πλέιοφς στο Καυτανζόγλειο ήταν αυτό και διαδόθηκε χάρη στα γκολ του Πασά και του Περόνε σε όλη τη χώρα.

Ο Ηρακλής επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια και αυτός που πρώτα πρέπει να χαίρεται παραπάνω είναι ο φίλαθλος κόσμος του. Τέσσερα χρόνια, μετά τις επικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον άδικο υποβιβασμό του κατά τρεις κατηγορίες σε ένα. καλοκαίρι, έμεινε στο πλευρό της ομάδας του. Απ’ το γήπεδο της Καλλικράτειας, πρώτη χρονιά στη. Γ’ Εθνική, με εκατοντάδες κόσμο κρεμασμένο απ’ τις κολώνες της. ΔΕΗ για να δουν τον Ηρακλή, στο χθεσινό θέαμα του Καυτανζογλείου που είχε πάνω από 20 χιλιάδες κόσμου. Και όχι απλά οπαδών – το κέρδος του Ηρακλή απ’ αυτή τη δοκιμασία, πέραν του ότι θα πρέπει να έμαθε απ’ τα λάθη του, είναι πως έκανε και κάνει νέους φίλους. Παρά το ότι η ομάδα είναι στη Β΄Εθνική για χρόνια, το γήπεδο χθες ήταν γεμάτο από παιδιά, από πιτσιρικάδες, με τους γονείς τους, που οι ίδιοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να σπείρεις τον κυανόλευκο σπόρο μέσα σε μια πόλη γεμάτη προπαγάνδα για τις άλλες ομάδες, ακόμη και τις εκτός των τειχών.

kosmos3Και όμως ο Ηρακλής το κατάφερε, παρά το ότι έχει ακόμη – φυσικά – πολλά να μάθει και πολλά να διορθώσει. Ευτυχώς υπάρχει ένας άνθρωπος που όχι μόνο έχει βάλει λεφτά – και αρκετά κιόλας – στην ομάδα αλλά είναι έτσι μεγαλωμένος ώστε να ακούει και να μαθαίνει. Είναι ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή Σπύρος Παπαθανασάκης που χθες ήταν κι αυτός, περιχαρής σα μικρό παιδί, στο Καυτανζόγλειο. «Η χαρά του κόσμου είναι αυτή που μας γεμίζει, είναι η ανταμοιβή μας. Αυτό θέλω να βλέπω, τίποτα άλλο. Τον κόσμο χαρούμενο» έλεγε και χθες, έλεγε και σχεδόν απ’ την πρώτη μέρα που πέρασε την πόρτα του Σταδίου.

«Έχουμε μια καλή ομάδα, έναν καλό προπονητή, έχουμε προοπτικές και σκέψεις για κάποια καλά πράγματα, αλλά χωρίς τον κόσμο και τη στήριξη του δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά» δήλωσε ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας με έδρα το Τορόντο. Μαζί με έναν άλλον ομογενή, τον Γιάννη Κακαγιάννη που του μετέδωσε την αγάπη για τον Ηρακλή, κινούν τα νήματα, έστω και αν είναι χιλιάδες μίλια μακριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαθανασάκης πέταξε το πρωί της Παρασκευής από το Τορόντο, για να είναι το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και να προλάβει να δει και τον αγώνα. μπάσκετ του Ηρακλή, που προσπαθεί να επιβιώσει στην ξένη για την ιστορία του, αλλά ανάλογη των λαθών που έγιναν κι εκεί, Α2 κατηγορία. «Θα βοηθήσουμε και το μπάσκετ, το έχουμε στο μυαλό μας, όλος ο Ηρακλής είναι ενιαίος, είναι ένας και πρέπει αυτό να φαίνεται σωστά» είπε στο Ιβανώφειο προχθές, ενώ η ομάδα με αυτόν στην κερκίδα κέρδιζε το ντέρμπι παραμονής με 30 πόντους διαφορά. Όλα τα παραπάνω, κι ακόμη περισσότερα, δείχνουν ότι ο Ηρακλής επιστρέφει καλύτερος, ωριμότερος, ίσως και δυνατότερος.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να διαχειριστεί τη χαρά της επιστροφής – αν και απομένουν 9 ακόμη αγώνες στα πλέιοφς – διοικητικά, οργανωτικά, αλλά και ο κόσμος του, που πέρασε δύσκολα χρόνια. Αν συνεχίσει με την ίδια σύνεση που τον χαρακτηρίζει μέσω του φλεγματικού ιδιοκτήτη του, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα το καταφέρει.

Υ.Γ.: Είναι το σημείωμα μας από τη Live Sport της Δευτέρας 

Most Popular

To Top