Ποδόσφαιρο Ηρακλής

«Δεν γεννήθηκα Ηρακλής… άλλα έγινα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γιατρός του Ηρακλή Νίκος Ξυλούρης, μιλώντας για το συνέδριο αθλητικών κακώσεων στο οποίο εκπροσώπησε τον Ηρακλή, τον ρόλο του εμψυχωτή που έχει μέσα στην ομάδα, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την Βαρκελώνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ιατρικό συνέδριο της Βαρκελώνης και τι αποκόμισε: “Ήταν οι μεγάλες ομάδες από Ελλάδα και η Λάρισα. Είναι από τα σημαντικότερα συνέδρια που γίνονται. Μέσα στο γήπεδο γίνεται και στα λόμπι πέριξ του γηπέδου. Είναι η τελευταία εξέλιξη στην ιατρική του ποδοσφαίρου. Είναι άθλημα επαφής, οπότε καταλαβαίνετε πόσο επίφοβο από τραυματισμούς είναι. Γνώρισα τους γιατρούς που δουλεύουν στην Μπαρτσελόνα. Έ Εκπροσώπησα τον Ηρακλή, γιατί ο Ηρακλής είναι από τα ιστορικότερα σωματεία και έπρεπε να έχει εκπροσώπηση.”

Για το αν προέκυψαν νέες μέθοδοι:

“Στις αθλητικές κοίλες, που είναι τα τελευταία χρόνια συχνό σύνδρομο, γυρνούσαμε χθες με τον επικεφαλής τον κο Μανόλογλου και δεν σας κρύβω ότι κάποια πράγματα που είδα, τα εφαρμόσαμε και εμείς στην εγχείρηση του Κριστιάνο Μεντί. Ήταν ευχαριστημένος ο επικεφαλής. Πλέον το σύνδρομο κοιλιακών είναι μια εγχείρηση των 20 λεπτών. Εδώ θα είμαστε θα το δούμε το πόσο θα βοηθήσει. Η αποκατάσταση είναι πιο γρήγορη. Μόνο κερδισμένος βγαίνεις από αυτά.”

Για την φετινή επιτυχία και τον ρόλο του εμψυχωτή: “Ηρακλής γεννιέσαι λένε. Αλλά εγώ έγινα. Από μικρός στην Κρήτη που ήμουνα, την αγαπούσα την ομάδα. Μέσα στα αποδυτήρια, ήμασταν πολύ δεμένοι και περάσαμε την ψυχολογία του πρωταθλητή και του νικητή στα παιδιά. Ο Ηρακλής θα είναι πάντα μέσα στις καλύτερες ομάδες. Με τον γιατρό της Μπαρτσελόνα μιλούσαμε και αναγνώρισε κατευθείαν την ομάδα, όταν του είπα ότι είμαι γιατρός του Ηρακλή. Περνάει πέρα από την Ελλάδα το όνομα του Ηρακλή.”

Για το πως εμψύχωνε τους παίκτες: “Αυτό είναι αυθόρμητο. Σου βγαίνει κάτι εκείνη την στιγμή και του το λες. Αυτό που θέλει να ακούσει,. Και μπαίνουν μέσα σαν λιοντάρια. Η κατηγορία της Football League είναι δύσκολη, το ξέρουμε, αλλά θα είμαστε έτοιμοι.”

Most Popular

To Top