Επικαιρότητα

Δέκα χώρες που δεν πρέπει να επισκεφτείτε

malvidesΑρκετές είναι οι χώρες που δεν έχουν αξιοθέατα ή θεωρούνται επικίνδυνες και αποκλεισμένες με αποτέλεσμα να μην είναι δημοφιλείς ως τουριστικοί προορισμοί.

Ο διάσημος Νορβηγός περιηγητής Γκούναρ Γκάρφορς συνέταξε για λογαριασμό της υπηρεσίας στατιστικών στοιχείων του ΟΗΕ μια λίστα με τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες στον κόσμο.

Στην κορυφή της λίστας είναι το Μικρό Ναούρου, ένα μικρό νησάκι στη μέση του Ειρηνικού, το οποίο το 2012 επισκέφθηκαν συνολικά 200 άτομα. «Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε να δεις εκεί, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ένα επιφανειακό ορυχείο φωσφορικών αλάτων» γράφει ο Γκάρφορς.

Ακολουθεί η πληγείσα από τον εμφύλιο με τους ισλαμιστές αντάρτες Σομαλία, η οποία πέρυσι είχε μόνο 500 τουρίστες. «Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στη Σομαλία, είναι να μην πάτε» συμβουλεύει απλά η σελίδα του wikitravel.

Στη λίστα βρίσκεται επίσης το Τουρκμενιστάν, το οποίο είναι «σχετικά ασφαλής» χώρα, ωστόσο δεν είναι προσβάσιμη λόγω απόστασης, ενώ έχει «αμφιλεγόμενα» αξιοθέατα, όπως το χρυσό άγαλμα του πρώην δικτάτορα Νιγιάζοφ, που περιστρέφεται για να κοιτάει πάντα τον Ήλιο. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι η «Πόρτα για την Κόλαση» που βρίσκεται στην έρημο Καράκουμ, υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας ο οποίος φλέγεται σταθερά επί τέσσερις δεκαετίες.

Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το Αφγανιστάν, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. «Το μήνυμα των Ταλιμπάν στους τουρίστες είναι σαφές, ειδικά εάν κατάγονται από μία εκ των 50 χωρών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ: Μεγάλο Λάθος», γράφουν οι New York Times.

Στην 16η θέση βρίσκεται η Β. Κορέα, η οποία είναι άπιαστο όνειρο για τον ταξιδιώτη, καθώς ένα ταξίδι εκεί προϋποθέτει τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία. «Είναι απίθανο να δείτε αλλού πιο απροκάλυπτη προπαγάνδα» λέει ο Γκάρφορς.

Στη λίστα υπάρχουν και χώρες της Αφρικής, -όπως η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία με τους αιμοβόρους αντάρτες- και νησίδες στον Ειρηνικό -όπως η Ομοσπονδία της Μικρονησίας, τα Νησιά του Σολομώντα, το Κιριμπάτι και το Τουβαλού.

Χώρα και αριθμός τουριστών

Ναούρου – 200

Σομαλία – 500

Τουβαλού – 1.200

Κιριμπάτι – 4.700

Νήσοι Μάρσαλ – 5.000

Ισημερινή Γουινέα – 6.000

Τουρκμενιστάν – 7.000

Σάο Τομέ και Πρενκίπε – 8.000

Νήσοι Κομόρος – 15.000

Αφγανιστάν – 17.500

Νήσοι του Σολομώντα – 23.000

Ομοσπονδία της Μικρονησίας – 26.000

Μαυριτανία – 29.000

Γουινέα-Μπισάου – 30.000

Λιβύη – 34.000

Βόρεια Κορέα – 35.000

Πηγή metrogreece.gr

Most Popular

To Top