ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Βασιλειάδης για Γ.Σ.- Χορτατήδες και μετακινήσεις φιλαθλων

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον ARENA 89,4

Για τα χρέη πολλών ερασιτεχνικών σωματείων όπως ο Ηρακλής, ο Άρης: «Δουλεύουμε διάφορα μοντέλα για να απεγκλωβιστούν σωματεία ιστορικά, όπως ο Ηρακλής και άλλα σωματεία. Ο Παναθηναϊκός είναι μια διαφορετική ιστορία. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών».

Για την απόφαση που πάρθηκε για την εκμετάλλευση των «Χορτατζήδων»: Είναι μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον νόμο που υπάρχει και βάσει αυτού πάρθηκε. Η έννοια της αθλητικής περιουσίας. Μας λύνει αυτό τα χέρια για να κάνουμε κινήσεις έχοντας στα χέρια μας αυτήν την απόφαση»

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: «Πέρα από την προστασία των φιλάθλων, προστατεύονται και οι ίδιες οι ομάδες. Ορθώς υπάρχει αυτό το αυστηρό πλαίσιο ποινών. Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Πρέπει όλοι να σέβονται τις ομάδες τους. Δεν ασχολείται κανείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά μόνο όταν έχουμε μαύρες στιγμές και πέφτει ξύλο. Η απαγόρευση των μετακινήσεων έχει σκοπό, πέρα από όσα είπα να προστατέψει τις ομάδες».

Για το τι προβλέπει ότι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί με έναν μόνο τρόπο. Όταν νιώσουν όλοι ότι υπάρχει δικαιοσύνη και ισονομία. Είναι κομβικό κομμάτι, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στα όργανα από τον κόσμο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε ως εδώ. Δεν είναι όλα ρόδινα. Αλλά πλέον έχουμε το εχέγγυο που μας δίνει το Σύνταγμα με την ύπαρξη τακτικών δικαστών».

To Top