Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Αυτός είναι ο Γιώργος Κατακαλίδης

katakalidis335Η παρουσία του Γιώργου Κατακαλίδη στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ενισχύει σημαντικά τους «κυανόλευκους σε πολλά επίπεδα. Τόσο στο οικονομικό ( αν παραστεί ανάγκη) αλλά και στο οργανωτικό. Ο 52χρονος έχει «καψούρα» με το ποδόσφαιρο και μπορεί να κινηθεί σε πολλούς τομείς στον συγκεκριμένο χώρο, παρά το γεγονός ότι άλλος είναι ο τομέας δράσης.

Ο Γιώργος Κατακαλίδης που γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά μεγάλωσε στον Καναδά μέχρι το 1990 έπαιζε ποδόσφαιρο επαγγελματικά και δεν είχε καμία σχέση με τα εστιατόρια ή τις επιχειρήσεις. Έπαιξε στον Καναδά για την εθνική και ολυμπιακή ομάδα και μετά στις ΗΠΑ για οχτώ χρόνια. Ένα ατύχημα όμως τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εκείνος χωρίς να το σκεφτεί και πολύ ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο των εστιατορίων. Για τη συγκεκριμένη του έμπνευση είχε δηλώσει : «Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα. Ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πληγώθηκα για ενάμισι χρόνο περίπου. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα πολλά πράγματα περνάν από το μυαλό. Κυρίως το γεγονός ότι είσαι πληγωμένος και ότι δεν πρόκειται να παραμείνεις πια επαγγελματίας. Άρα λοιπόν, έπρεπε να πιάσω κανονική δουλειά και σκεφτόμουν τί μπορούσα να κάνω; Η ιδέα ωρίμασε (όταν αποφάσισα ότι) μου αρέσει να δουλεύω με τον κόσμο και αγαπάω το φαϊ, προπαντός το Ελληνικό φαϊ. Έκατσε και η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι πρωτότυπο και στάθηκα τυχερός δουλεύοντας σκληρά»

katakalidis5Ως κάτοικος της Καλιφόρνια ο ίδιος αποφάσισε και δοκίμασε την τύχη του ανοίγοντας το πρώτο μαγαζί στην Καλιφόρνια. Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε στο Delmar το 1991. Σήμερα βρίσκεται σε 5 πολιτείες. Άρχισε να αναπτύσσετε και τώρα έχει 82 εστιατόρια. Η εταιρεία δεν έχει εισαχθεί ακόμα στο Αμερικανικό χρηματιστήριο. Κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό στο κοντινό μέλλον.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει εστιατόρια σε Καλιφόρνια, Αριζόνα, Κολοράντο, Όρεγκον και Ουάσινγκτον, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για την επέκταση της στην Ανατολική Αμερική.


 Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής

Η σχέση του Κατακαλίδη με το ποδόσφαιρο ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Έχοντας δείξει καλά στοιχεία στις ακαδημίες όπου αγωνίζονταν , αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα, αφού το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του. Μέλος της εθνικής ομάδας Νέων του Καναδά έδειξε ότι είχε μελλον.

Αγωνίστηκε αρχικά στην New York Arrows στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στην συνέχεια βρέθηκε στην ομάδα Golden Bay Earthquakes, όπου πέρα από το κανονικό ποδόσφαιρο , αγωνίζονταν και σε ποδόσφαιρο σάλας. Το 1984 πήγε στην ομάδα του Σαν Ντιέγκο (Sockers) ,όπου αγωνίστηκε για μια τετραετία. Τότε ήταν νε άρθει και στην Ελλάδα όπου βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον Άρη αλλά και τον Διαγόρα. Προτίμησε όμως να παραμείνει στις ΗΠΑ και να ασχοληθεί επαγγελματικά, βάζοντας για λίγο σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. Άλλωστε είχε έναν τραυματισμο στο γόνατο που δεν του επέστρεψε να κάνει περισσότερα πραγματα αν και είχε αυτή την δυνατότητα

Most Popular

To Top