Ποδόσφαιρο

Αντι για λύση… μπέρδεμα; – Δύσκολη κατάσταση αν προχωρήσουν μέχρι τέλους Σορούρ και Παπαδόπουλος

Αρκετή συζήτηση έγινε το τελευταίο διάστημα για ένα πιθανό σενάριο να υπάρξουν τελικά δυο επενδυτές στον Ηρακλη και παράλληλα να έχουν εξασφαλίσει την άδεια από την Ε.Ε.Α. Πολλά ειπώθηκαν πολλά υποστηρίχθηκαν αλλα η κατάσταση περιπλέκεται !

Σε αυτό το ενδεχόμενο οι δυο πλευρές θα πάρουν από το 50% των μετοχών και συνεπώς ουδείς θα μπορέσει να έχει την διοίκηση της ΠΑΕ. Όσα μεταφέρθηκαν για απόφαση που θα υπάρξει μέσω γενικής συνέλευσης του ιδρυτικού σωματείου δεν ευσταθούν, καθώς πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό σωματείο με διαφορετικά μέλη. Συνεπώς οι δυο πλευρές θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μήπως και πεισθεί ένας εκ των δυο να κάνει πίσω. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να οδηγηθούν σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μια διαδικασία που θα μπορέσει να γίνει μετά από 2-4 μήνες!

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα , πως θα ασκείται διοίκηση και αν οι δυο πλευρές θελήσουν να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 

Με αυτά τα δεδομένα η αδειοδοτηση των Σορούρ και Τομ Παπαδόπουλου απο την ΕΕΑ θα είναι σημαντική για τις εξελίξεις, άλλα και αν προλάβει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας να καταθέσει τα απαραιτητα χρήματα. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος αυτό θα γίνει άμεσα μόλις πάρει το πράσινο φως από την ΕΕΑ και ήδη έχει προχωρήσει τις διαδικασίες.

Μέσα σε όλα αυτα ο Ηρακλής ακόμα και τωρα ειναι σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι, αφού η κούρσα Παπαδόπουλου και Σορουρ μπορει να οδηγήσει σε αντίθετα απο τα επιθυμητα αποτελέσματα και να υπάρξει διοικητικο πρόβλημα. Γιατι η ομάδα θα έχει κανονικά το δικαιωμα να αγωιζεται στο πρωταθλημα,όμως πως θα ασκείται διοικηση και απο ποιον και μέχρι πότε;

Σενάριο για διοικηση Πρωτοδίκειου που κυκλοφόρησε έντονα δεν μπορει να υπάρξει γιατι απλά υπάρχουν μέτοχοι και η ομάδα δεν ειναι ακέφαλη. Άρα μπλέξιμό….

Most Popular

To Top