Στίβος

Ακονίζει το ακόντιο η Κοτίνη.

stivos_kontini

Νέα αγωνιστική περίοδος και για την ακοντίστρια της ομάδας στίβου του ΗΡΑΚΛΗ Ιωάννα Κοτίνη, η οποία ξεκίνησε πλέον την δωδέκατη προετοιμασία σαν αθλήτρια του συλλόγου.

Η 20 ετών ρίπτρια που κάθε χρόνο προσφέρει τους δικούς της βαθμούς, έχοντας κερδίσει ήδη ένα ασημένιο πανελλήνιο μετάλλιο και συμμετέχοντας σε όλους τους τελικούς του αγωνίσματος μπήκε ήδη σε νέα αγωνιστική πορεία. Η νεαρή αθλήτρια μίλησε για την σχέση της με τον σύλλογο και τους επόμενους στόχους.

 «Βρέθηκα στον Ηρακλή επειδή μια φίλη μου με παρότρυνε να ξεκινήσω στίβο μαζί της και εδώ και 11 χρονιά. Συνεχίζω να ασχολούμαι επειδή το αγάπησα και έγινε καθημερινή μου συνήθεια.

Έχω αλλάξει αρκετούς προπονητές και τώρα προπονούμαι με τον κύριο Νίκο Παπαδόπουλο (δεν ανήκει στο προσωπικό του Ηρακλή) . Αν και ξεκίνησα με τις ταχύτητες τελικά κατέληξα στον ακοντισμό και συνεχίζω. Φετινός μου στόχος είναι να μπορέσω να έχω μια καλή προπονητική και αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς».

Η Κοτίνη έπειτα από την πολύχρονη σχέση και μεγάλη αγάπη της για τον αθλητισμό, τον ακολούθησε και στον επαγγελματικό της προσανατολισμό, φοιτώντας ήδη στο τρίτο έτος των ΤΕΦΑΑ και μας μίλησε για τα οφέλη.

«Με τον στίβο γενικά αναπτύσσονται όλες οι φυσικές ικανότητες του ατόμου όπως η δύναμη, αντοχή ,ταχύτητα, συμβάλλοντας στην καλή υγειά .

Τα οφέλη σε σχέση με τον ΗΡΑΚΛΗ είναι ότι πρόκειται μια ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της και προωθεί τις Ολυμπιακές αξίες (ευ αγωνίζεσαι, ευγενής άμιλλα, συλλογικότητα). Σε ένα τέτοιο κλίμα όλα τα παιδιά αποκτούν σωματικά και πνευματικά εφόδια.

Επίσης είναι σημαντικό το ότι λαμβάνονται υπόψη οι ατομικές διαφορές και ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού».

Most Popular

To Top