Επικαιρότητα

Άρση απόρρήτου στο facebook

facebookΤο Facebook δέχτηκε το μεγαλύτερο αίτημα άρσης απορρήτου από την αμερικανική κυβέρνηση που του ζητά πρόσβαση σε περίπου 400 λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών. 

Τελικά έχασε τη δικαστική διαμάχη και δίνει τα προσωπικά στοιχεία έτσι ώστε να ελέγξουν οι αμερικανικές αρχές τις 381 υποθέσεις είσπραξης επιδόματος αναπηρίας.

Τελικά παρά τις εφέσεις του Facebook κατά της δικαστικής απόφασης οι λογαριασμοί ανοίχτηκαν. Η κυβέρνηση θεωρεί το Facebook ως «ψηφιακό νοικοκύρη» ο οποίος γνωρίζει πολλά για τους νοικάρηδές του καθώς διαθέτει φωτογραφίες, προσωπικά μηνύματα και πολλά άλλα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά οι πολίτες δικαιούνταν το επίδομα ή όχι.

Τελικά οι 62 από τους 381 που εξετάστηκαν εν αγνοία τους παραπέμπονται σε δίκη για ψευδή στοιχεία σχετικά με την αναπηρία τους.

Το Facebook στην έφεσή του η οποία απορρίφθηκε επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού συντάγματος ενώ δεν υπάρχει και ημερομηνία λήξης της πρόσβασης των αμερικανικών αρχών στους συγκεκριμένους λογαριασμούς στους οποίους απέκτησαν πρόσβαση.

Όπως και να έχει το Facebook μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες οι οποίες βλέπουμε να αυξάνονται με τον καιρό, οπότε προσοχή στο τι δημοσιεύετε.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

 

Most Popular

To Top